Klusjesman maakt Hein en Teija wakker

We kennen een klusjesman in onze wijk in Colombia die ons soms helpt in de tuin. Vaak staat hij dan heel vroeg voor de deur. Vroeger, toen we nog geen deurbel hadden, werden we wakker met de stem van don Ramiro: ‘Buenos dias’, en nogmaals ‘Buenos dias’. Nadat hij vaak, heel vaak ’goedemorgen’ in het Spaans had geroepen, drong het tot ons door dat Ramiro in onze huiskamer stond. Hij bleef hetzelfde roepen totdat wij wakker werden.
Als zendeling ben je druk met van alles en nog wat. We draaien het liefst programma’s in elkaar die mensen laten nadenken over Gods koninkrijk: samenkomsten, connect-groepen, leidersvergaderingen, evangelisatie-activiteiten, oefenavonden, Bijbelstudies, noem maar op.
Vruchteloos
Het organiseren van al die activiteiten is niet het doel an sich. Dat is het brengen van het Woord van God. In Jesaja 55:11 zegt God: ‘Zo geldt dit ook voor Mijn Woord dat voortkomt uit Mijn mond; het keert niet vruchteloos naar mij terug, niet zonder eerst te doen wat Ik wil en te volbrengen wat Ik gebied.’
We geloven dat met elke activiteit het Woord zijn werk doet in het leven van mensen. Sommigen zeggen dat we strenger moeten zijn. Wij geloven dat het Woord zelf genoeg autoriteit heeft. Of je het toepast is de verantwoordelijkheid van de mens zelf.
Herhalen
Het staat nog krachtiger beschreven in Jeremia 23:29. Daar zegt God: ‘Is Mijn Woord niet als een vuur, als een hamer die een rots verbrijzelt?’ God kan het hardste hart bereiken met Zijn Woord. Het is een kwestie van volharden, herhalen en doorzetten. Net als met don Ramiro. Tot het tot je bewustzijn doordringt. Het Woord van God heeft kracht.
Als we denken aan ons werk in Zuid-Amerika worden we bemoedigd door deze gedachte. Uiteindelijk zal het Woord dat we onderwijzen zijn werk doen in de mensen. En in die wetenschap gaan we door met zaaien.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *